top of page

Massasjeterapi med mental trening

Back Pain Treatment

Massasjeterapi med mental trening for 
ansatte

Har du veldig dyktige ansatte som må prestere på et høyt nivå?

 

Vi mennesker har ufattelige ressurser og kan være on-top-of-our-game over lang tid, men de som har et høyt press merker ofte at det etter hvert (og det kan innebære flere år) går ut over både den fysiske og den mentale helsen. Derfor tilbyr Fin Balanse et unikt behandlingsopplegg for bedrifter i nærområdet (Bergen, Askøy, Øygarden), men også andre steder i landet ved nærmere avtale. Noen ansatte trenger i utgangspunktet kun å løse opp i fysiske spenninger, andre trenger definitivt hjelp til å endre tankesett og tankemønstre får å kvitte seg med stress som har satt seg i kroppen. De aller fleste trenger begge deler. Derfor er vårt opplegg så effektivt og gir så gode resultater i motsetning til når vi fokuserer på kun muskelspenninger eller kun de kognitive aspektene av våre utfordringer. 

Hva er Mental Trening? 

Innen toppidrett regnes utvikling av de mentale ferdighetene like viktige som den fysiske treningen. Dette er ikke tilfeldig, da våre mentale ferdigheter bidrar til at vi lykkes eller mislykkes, avhengig av hvordan vi bruker dem.

 

Vi mennesker har et utrolig potensiale som de aller fleste ikke drar nytte av fullt ut. Med de riktige verktøyene kan mental trening sørge for at du presterer bedre, når de målene du setter deg og at du holder motivasjonen over tid.

 

Problemer med prokrastinering og selvsabotasje er noe de fleste kjenner til, men dette kan unngås når vi fjerner motstand i det ubevisste sinn.

 

De siste årene har jeg brukt utrolig mye tid, penger og ressurser på å studere og lære mindset fra de aller dyktigste i verden. Jeg deler med meg av min kunnskap slik at at du kan lære hvordan du kan styre dine tanker, følelser, handlinger og derigjennom din adferd.   

 

Muskel- og skjelettplager er den vanligste årsaken til sykemeldt fravær så det kan være en god investering i bedriften. Det anslås at 1 dag med sykefravær koster bedriften kr 2900 per ansatt. 

 

Noen ansatte har mer behov for en stressreduserende avspenningsmassasje, som har en fantastisk  beroligende og revitaliserende effekt og frigjør de gode hormonene. Dette skal ikke forveksles med aromamassasje eller spa-massasje. Forskning viser at massasje / avspenning kan bidra sterkt til å aktivere kroppens system for å overvinne stress. Det bidrar også til økt konsentrasjon og generell velvære.

 

Langvarig stress kan føre til alvorlig sykdom og slike tiltak som dette kan redusere sykefravær og øke trivsel på jobb.     

Hvorfor?

Massasjeterapi har til hensikt å forebygge muskel- og skjelettplager samt løse opp spenninger i muskler primært i nakke, skuldre, armer, rygg, ben og hode. Dette er plager og ubehag som ofte rammer ansatte i stillesittende yrker eller med bevegelsesmønster som er repetitiv.  Stressreduserende avspenningsmassasje hjelper på immunforsvaret, lindrer smerter i kroppen, gir bedre søvn, og gir bedre stressmestring. I begge massasjeformer har vi fokus på å stimulere blodsirkulasjonen og øke energinivået i hele kroppen. 

Mental trening er som en slags samtaleterapi men i stedet for at vi skal grave rundt i traumer og tidligere opplevelser så jobber vi med å endre våre tanker og tankemønstre til noe som gagner oss mer. Der ligger en stor kraft i våre tanker, og de færreste er klar over at vi kan velge å bruke de riktig eller feil. Vi kan faktisk styre tankene våre til å jobbe for oss og i den retning vi ønsker å bevege oss. De som jobber i høyt presterende yrker har allerede et godt utgangspunkt når det gjelder å bruke de mentale verktøyene men ofte går det på ren viljestyrke mer enn bevisste teknikker. Det fine er at du kan lære deg å med letthet få tankene dine til å jobbe for deg. 

Behandlingen er fradragsberettiget for arbeidsgiver. De ansatte blir ikke skattet for fordelen. Bedriften fører utgiftene i regnskapet sitt, og bedriftsmassasje har skattemessig like rammebetingelser som øvrig bedriftshelsetjeneste. Forutsetningen er at behandlingen tilbys alle ansatte og er forebyggende.

2

Hvordan?

Bedriftsmassasje utføres på benk og behandlingen tilpasses individuelle behov. Vi bruker en nøytral olje og alle terapeuter har selvsagt taushetsplikt. Det er satt av en hel dag (7,5 timer) til bedriften og dere velger selv hvordan den tiden skal disponeres (30 minutter per ansatt -15 ansatte, eller 60 minutter per ansatt med 7 ansatte osv). Noen ansatte trenger mental trening i stedet for massasjeterapi, andre trenger mental trening mens de ligger på benken. Bedriften betaler en fast pris. Noen bedrifter betaler en del av kostnaden og trekker resten på lønnen. Andre bedrifter gjør som i offentlig næring at de ansatte må betale for hele behandlingen og trekker det på lønnen, men arbeidsgiveren tillater at behandling skjer i arbeidstiden og på arbeidsplassen. 

3

Når?

Først avtaler vi en gratis prøvetime for deg som er personalansvarlig i bedriften. Deretter avtaler vi hvor mange dager i måneden dere ønsker. I utgangspunktet er det minimum 1 besøk i måneden per bedrift. Prisen er kr 8000 eks mva per besøk og inkluderer reisekostnader (Bergen, Askøy, Øygarden).  

4

Hvor?

Vi kommer til deres arbeidslokaler med massasjebenk og alt av det nødvendige utstyret til behandlingen. Ellers kan vi avtale faste tider på klinikken på Straume. 

Trykk på knappen for å få et tilbud og avtale tid

Personalsjef 

"Behandlingene ser ut til å hjelpe og spesielt de ansatte som får jevnlig behandling uttrykker at de er blitt mye bedre i nakke og rygg."
bottom of page