top of page

Meditasjon / Pust / Energiarbeid

Meditasjon

Meditasjon er en mental praksis og en tilstand av ro, der sinnet får lov til å hvile og koble helt av. Meditasjon er en avstressende måte å koble av på, der vi lar tankene få lov til og flyte fritt. 

 

Vi retter oppmerksomheten bevisst på enkelte ting, som for eksempel pusten, lyd/musikk eller bestemte kroppsdeler. Meditasjon endrer balansen mellom signalstoffene i hjernen, slik at den utskiller større mengder av lykkehormonet dopamin, og mindre av stresshormonene. Dette gjør at man opplever å bli både mer avslappet og gladere.

 

I begynnelsen er det uvant for de fleste og meditasjon krever øving. Derfor kan det være en fordel å delta på guidede meditasjoner eller utøve det sammen med en lærer i begynnelsen. Målet med meditasjon kan være å oppnå fysisk og mental velvære, økt mental kapasitet, utvidet bevissthet og en sterkere tilknytning til intuisjonen.

 

Pust

Pusten er viktig i både meditasjon, yoga og i EFT. Når vi jobber med pusten kan vi få ut sinne og frustrasjon, og det er fremfor alt et viktig verktøy i å håndtere og mestre stress.

 

Alle kan puste, men mange som sliter med stress, angst og depresjon puster i den øvre delen av lungene, i brystregionen. Dette fører til at mesteparten av blodtilførselen kommer fra nedre del av lungene, og mindre oksygen blir transportert i blodet.

Riktig pust gir energi og renser faktisk kroppen.

 

Lær deg noen enkle pusteøvelser som du kan bruke resten av livet når du føler deg stresset, overveldet, frustrert, trist eller ønsker å sove bedre. 

EFT (Emotional Freedom Techniques)

 

EFT er en slags emosjonell versjon av akupunktur (uten nåler) der vi banker på punkter på kroppens meridianer samtidig som vi retter oppmerksomheten mot en konkret problemstilling eller følelse.

 

EFT baserer seg på teorien om at årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energisystem. Med hjelp av EFT kan energisystemet balanseres og forstyrrelser/blokkeringer fjernes. Ofte forsvinner problemet og depresjon, engstelser blir nøytralisert og fysiske smerter og problemer lindret eller fjernet.

 

EFT er veldig forskjellig fra konvensjonell terapeutisk praksis, og det er derfor vi ser at EFT ofte fungerer der annen behandling ikke har gitt effekt.

 

Denne grunnleggende metoden er svært enkel å ta i bruk, er helt ufarlig og kan læres av de fleste. Selv om vi er av natur skeptisk til alt som er fremmed og virker hokuspokus så er dette en svært effektiv teknikk for å håndtere følelser på, som brukes av millioner av mennesker i verden, også i skoler og barnehager.

Hvorfor?

Meditasjon, pusteteknikker og EFT er kraftige og effektive verktøy til å mestre stress samt roe ned nervesystemet, tanker og hele kroppen. Alle tre teknikker hjelper deg å håndtere følelser, som du i utgangspunktet ønsker å bli bedre på å håndtere i stedet for å skyve de vekk eller trykke de ned. 

2

Hvordan?

Hjertelig velkommen til å lære mer om meditasjon, pust og EFT i våre klinikker på Straume og Hellesøy. Vi jobber individuelt eller i grupper. Dersom du befinner deg et annet sted i landet eller verden kan vi også undervise online. 

3

Når?

Vi beregner 60 minutter for individuell konsultasjon og opplæring og 120 minutter for gruppetreninger. 

4

Hvor?

All opplæring holdes enten i våre lokaler eller online. 
 

Trykk på knappen for å få et tilbud og avtale tid

bottom of page